Google heeft laten weten dat Android Wear 2.0 voortaan via Google Play kan worden geüpdatet. Zo kunnen updates sneller geleverd worden. Voorheen was het zo dat updates aan het besturingssysteem middels over-the-air-updates moesten worden overgebracht.

Android Wear 2.0 kan sneller worden geüpdatet

Tot op heden was het zo dat wanneer je een probleem had met Android Wear 2.0, je pech had en moest wachten totdat Google een nieuwe over-the-air-update uitbracht voor het OS waarmee een groot aantal problemen in één keer verholpen kunnen worden, terwijl er ondertussen nieuwe functies worden toegevoegd. Aan die periode lijkt nu een einde te zijn gekomen, aangezien Google bekend heeft gemaakt dat updates aan het besturingssysteem voortaan ook via Google Play, de digitale Android-winkel, kunnen worden verspreid.

Dat betekent dat de zoekmachinegigant updates sneller kan doorvoeren en dus, in theorie, dat problemen sneller kunnen worden aangepakt. De updates worden dan doorgevoerd middels de Android Wear-applicatie op je smartphone. Vorige week is dit al gebeurd, laat het bedrijf weten. De volgende verbeteringen zijn toen doorgevoerd:

  • 3rd party chat app support in Contacts
  • Reduce accidental entry into the watch face picker
  • Improve Play Store discoverability for new users
  • Other features and bug fixes

Verder is er beloofd dat het team achter Android Wear vaker dit soort updates zal gaan doorvoeren in de komende maanden. Wellicht dat deze verandering zorgt voor de boost die het besturingssysteem voor smartwatches nodig heeft.