Het ziet ernaar uit dat de release van Android Wear 2.0 voor de Asus ZenWatch 3 (en 2) wederom is uitgesteld. De grote update voor de smartwatches had inmiddels al uitgebracht moeten worden -- onduidelijk is wanneer dit nu gaat gebeuren.

Asus ZenWatch 3: wanneer komt Android Wear 2.0?

Update 4 juli 2017: Asus heeft inmiddels bevestigd dat de Asus ZenWatch 3 vanaf 11 juli wordt voorzien van Android Wear 2.0. Er is niets gemeld over de Asus ZenWatch 2.

Toen Google aankondigde dat Android Wear 2.0 naar het gros van de bestaande Android Wear-smartwatches zou komen, waren veel mensen verbaasd. Slechts een handvol oudere slimme horloges krijgen de update niet, maar bijvoorbeeld de Asus ZenWatch 3 en Asus ZenWatch 2 wel. De belofte was dat Asus de grote update voor haar smartwatch voor het einde van het tweede kwartaal zou uitbrengen. Heel even leek het daar ook op, maar al gauw moesten we melden dat die update toch helaas niet werd uitgebracht.

Maar we zijn inmiddels in juli aangekomen en we hebben nog altijd de update niet ontvangen. Het is tevens onduidelijk wanneer die update moet verschijnen. Het Duitse Twitter-account van Asus zei dat de kleine versie van de ZenWatch 2 in juli de update moet krijgen en de grote versie hem in augustus krijgt. Terwijl het Amerikaanse account meldt dat de updates zo snel mogelijk naar alle modellen moeten komen, mits alles goed gaat. Maar helaas is die tweet inmiddels verwijderd. Het wachten is totdat er eindelijk een keer officieel gereageerd wordt.