Android Wear 2.0, de langverwachte upgrade van Google, wordt naar verluidt al in februari uitgerold naar de smartwatches die hiervoor geschikt zijn. De update van het polsbesturingssysteem was al enige maanden uitgesteld.

Update al lang verwacht

Begin februari zou de update uit worden gerold naar de smartwatches die op Android Wear 1.5 lopen. Een rij smartwatches en merken die voor Android Wear 2.0 geschikt zijn, is al eerder gepubliceerd.

Het nieuwe OS biedt een nieuw uiterlijk en verbeterde mogelijkheden. Google is vast van plan om met Android Wear het wearable platform terug te veroveren op Apple en Samsung, die met andere besturingssystemen voor smartwatches werken.

Play Store op de pols

Dat Android Wear 2.0 toch nog enigszins onverwacht al begin volgende maand wordt uitgebracht, weten we omdat een Google + gebruiker een screenshot van een e-mail op internet heeft gezet. Daarin dringt het Google Developer Team er bij software-ontwikkelaars op aan om hun apps voor Android Wear 2.0 klaar te stomen en online beschikbaar te maken in de Play Store.

De e-mail vermeldt duidelijk dat de nieuwe versie van het OS begin februari wordt verspreid. Daarbij hoort een nieuwe Play Store die zich op het horloge zelf bevindt, en van waaruit apps direct op het horloge zelf kunnen worden geïnstalleerd. Nu moet dat nog via de verbonden smartphone.

Google-smartwatches

Google is overigens van plan om zelf twee smartwatches op de markt te brengen, maar hierover in dit mailtje geen woord. Hoe dit in zijn werk zal gaan, en of die horloges gelijktijdig met Android Wear 2.0 zullen worden gepresenteerd, is dus nog onduidelijk.

Casio

Android Wear 2.0 is al volop in ontwikkeling en ook fabrikanten zijn er al mee aan de slag gegaan. Tijdens de CES 2017 zagen we een Android Wear 2.0-smartwatch van Casio en ook Swarovski zou met een nieuw dameshorloge bezig zijn dat op dit besturingssysteem loopt.

Deze horloges krijgen de update naar Android Wear 2.0

De volgende bestaande horloges krijgen de update naar Wear 2.0: Asus ZenWatch 2, Asus ZenWatch 3, Casio WSD-F10, Moto 360 Gen. 2, Moto 360 Sport, Tag Heuer Connected, LG Watch Urbane 2nd Edition LTE, LG Watch Urbane, LG G Watch R, Polar M600, Fossil Q Wander, Fossil Q Marshal, Fossil Q Founder, Michael Kors Access Bradshaw Smartwatch, Michael Kors Access Dylan Smartwatch, Nixon Mission, Huawei Watch, en Huawei Watch Ladies.

Onze ervaringen met recent uitgebrachte Android Wear-horloges lees je hier en hier.