Android Wear 2.0 wordt steeds breder uitgerold. Eerder liep de update wat vertraging op, maar nu zijn ook enkele LG-smartwatches aan de beurt. Waarschijnlijk zal de uitrol van de grote update voor Android Wear dus in fases gaan gebeuren.

Android Wear 2.0 beschikbaar voor twee LG-smartwatches

Android Wear 2.0 is een tijdje geleden uitgebracht door Google. Maar de update liet helaas lang op zich wachten, zonder dat de zoekmachinegigant van zich liet horen. Totdat het nieuws eindelijk naar buiten kwam: er was een kleine softwarefout ontdekt, waardoor de 2.0-update dus nog even op zich liet wachten. Blijkbaar was die fout snel verholpen, want niet lang daarna verscheen de software-update voor de eerste Android Wear-smartwatches. Langzaamaan worden de verschillende slimme horloges nu geüpdatet door de fabrikanten.

Vandaag zijn twee smartwatches van LG aan de beurt, namelijk de LG G Watch R en LG Watch Urbane. Waarom bezitters van deze smartwatch lang hebben moeten wachten op de update (los van de softwarefout), is niet duidelijk. LG en Google hebben namelijk samengewerkt aan de LG Watch Style en Sport, waardoor het geen gekke gedachte is dat LG als eerste toegang zou hebben gekregen tot Android Wear 2.0 en dus sneller zou kunnen schakelen. Welke smartwatches nu aan de beurt zijn, is helaas niet bekendgemaakt.