Het Britse Twitter-profiel van Asus heeft laten weten dat de update naar Android Wear 2.0 nu wordt uitgerold naar de Asus ZenWatch 3. De helpdeskmedewerker laat in een reactie weten dat die uitrol op 15 mei 2017 van start gegaan is.

Android Wear 2.0 nu te downloaden voor ZenWatch 3

Update 18-05-2017 09:13

De helpdeskmedewerker heeft toch een fout gemaakt, blijkt uit een andere tweet van Asus UK. De uitrol staat gepland voor later deze maand en laat dus nog even op zich wachten.

Origineel bericht 17-05-2017 09:30

Google bracht in februari officieel Android Wear 2.0 uit, maar een groot aantal smartwatches wacht nog steeds op die software-update. Fabrikanten zijn zelf verantwoordelijk voor het uitrollen van die update, en vaak willen ze nog wat aanpassingen aan de software doen. Daardoor is het moeilijk te zeggen of te voorspellen wanneer een bepaalde update beschikbaar is en meestal geven fabrikanten of pr-afdelingen vage beloftes, zoals 'de release vindt plaats in het tweede kwartaal van 2017'. Dan weet je íets meer, maar niet heel veel.

En aangezien we nu in het tweede kwartaal van 2017 zijn beland, en Asus inderdaad die belofte gemaakt heeft, is het natuurlijk nog maar de vraag wanneer we de update naar Android Wear 2.0 kunnen downloaden naar onze Asus ZenWatch 3. Nou, blijkbaar kan dat sinds de vijftiende van deze maand, zo laat een Asus-helpdeskmedewerker weten via Twitter. Mogelijk is de update nog niet heel breed uitgerold, want er zijn nog geen foto's van de update online verschenen. Laten we hopen dat de update snel aankomt in Nederland.