Als we nieuwe geruchten omtrent Android Wear 2.0 mogen geloven, dan zal de software-update op 9 februari gelanceerd worden. Dat meldt althans de bekende techjournalist Evan Blass, die het vernomen heeft uit zijn bronnen.

Android Wear 2.0: 9 februari 2017 - gerucht

De bekende techjournalist Evan Blass meldt dat Google voornemens is Android Wear 2.0 op 9 februari 2017 te lanceren is. Eerder kwam al naar buiten dat de zoekmachinegigant de software-update in februari zou willen lanceren, maar destijds werd er geen specifieke datum naar buiten gebracht. De update had eigenlijk vorig jaar al moeten verschijnen, maar de lancering werd uitgesteld naar 'vroeg in 2017'. Dat werd uiteindelijk 'het eerste kwartaal van 2017', totdat er dus gezegd werd dat het februari wordt. En nu is er een datum beschikbaar.

Google heeft zelf de datum niet bevestigd. Maar Blass is doorgaans betrouwbaar als het om vroegtijdig naar buiten gebrachte informatie gaat. Desondanks moeten we nog even wachten op de aankondiging van Google. Met de release van Android Wear 2.0 zou Google zelf namelijk nog twee smartwatches willen presenteren. Deze smartwatches zouden wel van Google afkomstig zijn, maar niet de merknaam Pixel meekrijgen (omdat ze waarschijnlijk niet helemaal door Google zelf zijn ontwikkeld of ontworpen). Binnenkort verwachten we meer info.