Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor smartwatches die draaien op Android Wear. De Android Wear 2.6-update voegt verschillende nieuwe functies toe. Het meest in het oog springend is een nieuwe snelkoppeling naar de laatst gebruikte app. Heb je een app die je veel gebruikt? Via de in te stellen nieuwe snelkoppeling kun je deze nu gemakkelijk openen.

Een andere nieuwe functie is een progressiemeter voor downloads. Deze functie miste tot nu toe compleet in Android Wear en werd door veel gebruikers dan ook gemist. De nieuwe progressiemeter telt af en laat je zien hoeveel minuten en seconden de download nog zal duren.

Android Wear 2.6-update heeft verschillende nieuwe functies

De Android Wear 2.6-update voegt daarnaast nieuwe statusindicators toe voor wifi, bluetooth en de mobiele verbinding. Ook nieuw zijn de flexibele lettertypegroottes bij notificaties. Een kort bericht verschijnt groot in beeld, terwijl een langer bericht in kleinere letters getoond zal worden. Daarnaast wordt het moeilijker gemaakt om per ongeluk een snelkoppeling te activeren of iets te enthousiast te swipen. Android Police heeft een volledige lijst van veranderingen in de nieuwe update.

Android Wear is een speciale versie van het Android-besturingssysteem voor de smartwatch. Het stelt je in staat om gemakkelijk te communiceren met jouw Android-smartphone, ongeacht het merk. Je hoeft dus niet perse een smartphone van Samsung te hebben als je over een smartwatch van Samsung beschikt. De nieuwe update zal één van de komende dagen voor jouw Android Wear-smartwatch verschijnen.