Hoewel versie 2.8 van Android Wear nog maar net is uitgerold, begint Google nu al te praten over de volgende update, namelijk Android Wear 2.9. Deze update staat ook niet in het teken van grote, nieuwe functies, maar voegt juist een aantal handige, kleine dingen toe.

Android Wear 2.9: dit weten we al

Versie 2.8 van Android Wear is nog maar net uitgerold, en toch brengt Google nu al informatie naar buiten over Android Wear 2.9. Deze update introduceert geen grote functies, maar houdt het klein. Maar dat betekent niet dat deze opties niet handig zijn. Zo zal deze versie van het besturingssysteem kunnen laten zien hoeveel ongelezen notificaties je nog hebt. Deze functie was er al, maar zal nu standaard worden ingesteld. Het puntje dat daarvoor bestemd is vind je onderaan de wijzerplaat; ontwikkelaars kunnen zelf bepalen welke kleur dat heeft.

Ook kun je van dat puntje een teller maken, zodat je meteen ziet hoeveel notificaties er nog over zijn. Die teller vind je dan terug in de bovenste balk, maar het is ook mogelijk die een andere plek te geven. Daarnaast heeft de zoekmachinegigant laten weten dat Android Wear 2.9 een aantal dingen stroomlijnt voor ontwikkelaars, zodat je minder tijd hoeft te besteden aan bepaalde onderdelen. Als gebruiker heb je hier weinig aan, maar het is toch fijn om te zien dat Google nog steeds aan ontwikkelaars denkt. Wanneer de update verschijnt, is helaas onbekend.

Update 19-02: Google heeft laten weten dat Android Wear 2.9 vanaf vandaag wordt uitgerold. Mocht je een versie van Wear 2.0 op je huidige smartwatch hebben staan, dan krijg je in de komende dagen (kan iets langer duren) de mogelijkheid om te upgraden.