Het was lang onzeker maar ook de Moto 360 smartwatch van Motorola krijgt nu eindelijk de update naar Android Wear 5.1.1. De update wordt door Google uitgerold en brengt onder meer WiFi-ondersteuning.

Bezitters van de Moto 360 zaten lang in het ongewisse of zij de nieuwste versie van Android Wear mochten verwachten maar Google is vandaag gelukkig begonnen met de uitrol van de update. Die update is belangrijk want er wordt met Android Wear 5.1.1 ondersteuning voor WiFi toegevoegd. Hierdoor hoeft de smartwatch niet meer altijd met een smartphone verbonden te zijn om gebruikt te worden en om meldingen te ontvangen.

Natuurlijk is WiFi-ondersteuning niet het enige dat Android Wear 5.1.1 brengt. Daarnaast krijgen de menus een iets andere indeling zodat apps sneller toegankelijk zijn, kun je voortaan middels polsbewegingen door de interface bladeren en is er een speciale modus waarmee apps altijd aan kunnen blijven staan, handig voor onder meer navigatie. Echter, diverse smartwatch-gebruikers klagen dat de update een negatief effect heeft op de batterijduur. Het is niet duidelijk of ook de Moto 360 hier last van heeft. Google heeft inmiddels aangegeven aan een oplossing te werken.

Google laat weten dat de update in fasen uitgerold wordt. Het kan dus even duren voordat de update voor jouw Moto 360 beschikbaar is.