Android Wear kan ook gekoppeld worden met iOS-apparaten, maar het lijkt er nu op dat er problemen zijn ontstaan met de koppeling met de iPhone 7. Eigenaars van die nieuwe iPhone melden namelijk online dat hun smartwatch met Android niet gekoppeld kan worden.

Android Wear koppelen aan iPhone 7 levert problemen op

Consumenten die in het bezit zijn van een iPhone 7 of een iPhone 7 Plus en een Android Wear-smartwatch, hebben zich online gemeld met enkele problemen. Soms komt het namelijk voor dat de smartwatch niet gekoppeld kan worden met de nieuwe iPhone, terwijl dat met een oudere iPhone wel kon. Google is in elk geval op de hoogte van het probleem en zegt dat er inderdaad problemen kunnen ontstaan met smartwatches als Moto 360 (tweede generatie) en ASUS ZenWatch en ZenWatch 2 en die van Fossil, MK en Tag Heuer.

Maar gebruikers melden dat ook andere smartwatches problemen vertonen, zoals de eerste generatie van de Moto 360 en de LG G Watch. Het is onduidelijk wat precies het probleem is, maar het lijkt erop dat het met de hardware van de iPhone 7 te maken heeft. Alleen die smartphone heeft last van koppelingsproblemen en andere iPhones niet. Zelfs iPhone-modellen zoals de iPhone 6S en iPhone 6S Plus met iOS 10 lijken de problemen vooralsnog niet te presenteren. Apple heeft nog niet gereageerd op de problemen rondom de koppeling.