Google heeft een update voor de app van Android Wear vrijgegeven, waardoor de applicatie nu beter overweg kan de Doze van Android 6.0 Marshmallow. Voorheen was het zo dat de Android Wear-app nog wel eens uit wilde vallen dankzij de energiebesparende feature.

Download nu de update voor de app van Android Wear

Met de introductie van Android 6.0 Marshmallow voor smartphones en tablets, introduceerde Google ook de Doze-functie. Dit is een batterijbesparende functie die ervoor zorgt dat apps op de achtergrond worden afgesloten wanneer je ze niet gebruikt of wanneer ze gewoonweg te veel energie of data slurpen. Doze heeft er ook een handje van apps af te sluiten die wel degelijk moeten blijven draaien, zoals de app van Android Wear. Wanneer die app uitstaat, dan kan het zijn dat je Android Wear-smartwatch niet meer volledig werkt.

Sinds deze week is er een update voor die app beschikbaar, die ervoor kan zorgen dat de applicatie niet zomaar wordt afgesloten op de achtergrond. Wanneer je de Android Wear-app na het updaten opent, dan krijg je een blauwe notificatie waarin staat uitgelegd hoe je de app op de lijst van uitzonderingen voor Doze zet. Tap daarop en alles wijst zicht eigenlijk vanzelf. Hoewel een app communicatie al verloopt via Google Play Services (die al is uitgezonderd), heeft Android Wear toch de app nodig voor andere bewerkingen, zoals een zoekopdracht.

Je kunt de update downloaden via APK Mirror.