Mogelijk is Google voornemens de naam van Android Wear te veranderen naar Wear OS. Het bedrijf heeft dit nog niet aangekondigd, maar er is een aanwijzing opgedoken. Een Duitse gebruiker heeft namelijk een notificatie ontvangen waarin de nieuwe naam en het nieuwe logo te zien zijn.

Android Wear wordt Wear OS?

Het zou zomaar kunnen zijn dat Android Wear binnenkort een andere naam krijgt. Google heeft dit niet zelf naar buiten gebracht. In plaats daarvan is dit nieuws, of gerucht, naar buiten gekomen doordat een gebruiker op Reddit een afbeelding plaatste waarin het nieuwe logo en de nieuwe naam van het besturingssysteem te zien is in een notificatie. De gebruiker, H3x0n, wilde zijn nieuwe smartwatch koppelen aan zijn smartphone en kreeg dus deze notificatie te zien. Het nieuwe logo voldoet aan de standaard die Google inmiddels heeft neergezet.

Zeker weten dat de naam wordt veranderd, doen we momenteel niet. Google test wel eens vaker dingen, die uiteindelijk helemaal niet naar de consument hoeven te komen. Daarnaast kan het ook zijn dat H3xor een creatief persoon is en zelf dit logo en de naam heeft bedacht. Een naamswijziging naar Wear OS klinkt ergens wel logisch, aangezien de smartwatches ook te gebruiken zijn in combinatie met iOS-apparaten. Nu bestaat daar nog wel eens verwarring over in een winkel, áls mensen al een smartwatch kopen. Google heeft hier niet op gereageerd.