Vanaf vandaag ondersteunt Android Wear iOS. Vrijwel elke iPhone wordt ondersteund, al kun je geen apps van derde partijen installeren.

Android Wear For iOS

Google heeft vandaag officieel aangekondigd dat Android Wear ook naar iOS komt. Na verschillende geruchten en talloze verwijzingen in product-beschrijvingen is het dan eindelijk officieel. Tot op heden moest je per se een Android-telefoon hebben als je een Android Wear smartwatch wilde gebruiken. Daar komt nu dus verandering in, aldus een persbericht op de officiële blog van Google. Wear for iOS is compatibel met de iPhone 5, 5c, 5s, 6, en de 6 Plus. Je iPhone moet wel draaien op iOS 8.2 of hoger. Op dit moment is de LG Watch Urbane de enige Android Wear smartwatch die Android Wear For iOS ondersteunt. Het lijkt er dan ook op dat alleen toekomstige Android Wear smartwatches samen gaan werken met iOS, al is dat niet zeker.

Google laat wel weten dat de smartwatches van vorig jaar niet officieel ondersteund worden. In het bericht van Google is een foto te zien van de Huawei Watch met ernaast een iPhone waarop gechat wordt met Hangouts, en een foto waarop de LG Watch Urbane met een iPhone gebruikt wordt. Volgens Google gaat elke Android Wear die vanaf nu uitkomt Android Wear For iOS ondersteunen, waardoor iOS-gebruikers dus opeens veel meer keuze gaan krijgen qua slimme horloges. Onder andere Motorola, Asus en LG hebben met Google gewerkt aan de ondersteuning voor iOS, en het resultaat zou volgens Google een geweldige gebruiks-ervaring zijn.

Vergis je echter niet: voorlopig komt Android Wear For iOS nog niet in de buurt van hoe functioneel Android Wear is als je een Android smartphone hebt. Je kunt namelijk geen apps gebruiken die niet van Google zijn, en onder andere Wi-Fi wordt niet ondersteund. Google belooft het platform echter de komende tijd verder te gaan ontwikkelen, dus er is hoop. De officiële Android Wear app zal later vandaag beschikbaar zijn in de App Store.

Wil je meer te weten komen over Android Wear? Lees dan ons algemene artikel over Android Wear smartwatches.