Google heeft de Android Wear-applicatie voor Android-smartphones van een update voorzien die de batterijstatistieken terugbrengt. Eerder had de zoekmachinegigant deze statistieken om onbekende redenen verwijderd, maar nu zijn ze dus weer terug.

Check je batterijstatistieken in de Android Wear-app

Het Android-besturingssysteem heeft een speciale Android Wear-applicatie voor smartphones en tablets, die het koppelen met een Android Wear-smartwatch mogelijk en inzichtelijk maakt. Eén van de dingen die je er kon checken, waren de batterijstatistieken, maar om onbekende redenen had Google die verwijderd toen het bedrijf de app van een update had voorzien. Maar nu zijn de statistieken teruggekeerd, zodat je wederom kunt bekijken hoe lang je smartwatch nog meegaat en welke app nou het meeste van je batterij opvreet.

Tenminste, dat is de bedoeling. Een veelgehoorde klacht vanuit de Android Wear-community is dat deze statistieken geen correcte informatie weergeven en dus uiteindelijk waardeloos zijn voor iedereen die wil weten waar die aan toe is. De batterijstatistieken staan wederom waar ze altijd gestaan hebben en tonen nog steeds dezelfde informatie als voorheen. De eerste geluiden zijn helaas niet positief: ook nu lijkt het wederom het geval te zijn dat deze informatie geen correcte weergave presenteert van wat nu echt de boosdoener is.

Je kunt de app downloaden via de onderstaande link of de nieuwste versie van APK Mirror halen.