Google heeft een nieuwe versie van Android Wear uitgerold, namelijk versie 2.8. De update brengt twee veranderingen met zich mee. Die veranderingen moeten ervoor zorgen dat je de teksten in beeld, vooral de notificaties, beter moet kunnen lezen.

Download Android Wear 2.8

Google kan tegenwoordig Android Wear-updates verschaffen via de officiële Wear-applicatie; dat hoeft dus niet meer via over-the-air updates te gebeuren. Vandaag maakt Google goed gebruik van die recent uitgerolde functie door een gloednieuwe update uit te brengen. Het is geen gigantische update voor het platform, aangezien er maar twee dingen worden veranderd. Die veranderingen moeten er echter wel voor zorgen dat je de teksten, met in het bijzonder de notificaties, moeten kunnen lezen op dat kleine schermpje dat je heel de dag op je pols hebt rusten.

Dankzij Android Wear 2.8 moet je meer notificaties in één keer kunnen lezen in één oogopslag, aangezien Google aan de layout gesleuteld heeft. Verder is de achtergrondkleur wat donkerder gemaakt waardoor de letters beter te lezen zijn (en mogelijk zorgt dit er ook voor dat je accu iets langer meegaat). De update wordt in fases uitgerold, dus het kan zijn dat je nog een paar dagen moet wachten voordat jouw Wear-smartwatch aan de beurt is. Wellicht dat er tegen die tijd nog meer veranderingen opduiken; dit is echter de info die Google heeft vrijgegeven.