Vooralsnog werd aangenomen dat je met een wearable die draait op Android Wear alleen kunt communiceren met je Android smartphone of tablet maar er zijn aanwijzingen gevonden voor ondersteuning van iOS, en dus iPhones.

Mogelijk kun je binnenkort je iPhone koppelen met een Android Wear smartwatch en dus notificaties van je iOS-apparaat op je horloge laten tonen. Mohammad Abu-Garbeyyeh, een ontwikkelaar die het zelf al voor elkaar kreeg om een smartwatch met Android Wear te koppelen met een iPhone, heeft namelijk aanwijzingen in de broncode van Android Wear gevonden waaruit we op kunnen maken dat integratie met iOS aanstaande is.

Er gaan geruchten dat Google tijdens I/O, een conferentie voor ontwikkelaars die op 28 en 29 mei aanstaande plaatsvindt, meer details bekend zal maken over de ondersteuning van Android Wear voor iOS. Android Wear werkt momenteel met een app voor smartphones die draaien op Android 4.3 Jelly Bean of hoger. De app maakt het mogelijk de smartwatch naar eigen wens aan te passen en verzorgt de communicatie tussen smartphone en smartwatch. Google zou een speciale iOS-app willen uitbrengen die veel van dezelfde mogelijkheden biedt.

In onderstaande video wordt getoond hoe Android Wear en de iPhone mogelijk kunnen samenwerken.

Lees meer over Android Wear.