Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Accurist Skymaster

Nu eens geen peperdure Rolex of Breitling, maar een wijzerplaat die is geïnspireerd op een Engelse horlogemaker. Accurist maakt al horloges sinds 1946 en ze zijn zeer gewild. Mannenhorloges zijn in zowel klassieke als stoere uitvoeringen te krijgen. We kiezen ditmaal een stoere variant. De zandkleurige Accurist Skymaster-watchface heeft een gimmick die je bij veel echte horloges ziet, en het is knap dat het nu in digitale vorm terugkeert: het terugveren van de secondewijzer. Dat ziet er echt heel echt uit. De wijzerplaat is verder toegerust met een stopwatch en door een tikje op het midden kan de bezel naar d eachtergrond verdwijnen.

Accurist Skymaster watchface

De Accurist Skymaster is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: Minions

"Maak me niet bang, anders doe ik het in mijn broek", zou de Nederlandse vertaling kunnen zijn van de tekst die deze Minion uitroept op je wijzerplaat. Het als spookje verklede mannetje is speciaal gemaakt voor de Moto 360, en de zwarte balk onderin komt dus ook mee naar andere horloges waar je deze watchface op installeert. Deze wijzerplaat heeft werkelijk geen enkele andere slimme functie, behalve de tijd en de datum en het grappige plaatje. Leuk voor een tijdje.

Minions watchface

Minions is hier te downloaden.

Tip van de redactie: 9Tech

Altijd al een Apple Watch willen hebben, maar: a) je hebt geen geschikte iPhone b) je vindt het maar een lelijk ding c) je bent een Android Wear-fan? Dan is hier een mooi product van een watchfacemaker met de naam 9Tech. De collectie standaard-apps die je op een Apple Watch kunt toveren, kun je ook op het scherm van je Android Wear-horloge zetten. Alle apps werken, meldt hij. Als wij het proberen doet zeker de helft het overigens niet, dus misschien moet er nog wat werk aan worden verricht. Als je op het klokje in het centrum van de wijzerplaat tikt, krijg je een simpele zwartwitte wijzerplaat te zien met datum, tijd, batterijstatus en indicatoren voor wifi en een kompas.

9Tech watchface Apple Watch kloon

De wijzerplaat van 9Tech is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.