Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge:

De boog kan niet altijd gespannen blijven. Dus ditmaal geen replica-wijzerplaat van een Zwitsers horloge van duizenden euro's, waarbij de watchfacemakers hun uiterste best doen om alle diamantjes echt te laten glimmen. Nu besteden we eens aandacht aan een ander klassiek horloge, dat voor een tientje in alle souvenirshops te koop is. Het Whatever, I'm Late Anyways-horloge wordt al jaren weggegeven door vrienden en familieleden van mensen die altijd en overal te laat komen. De grappige wijzerplaat is nu vertaald naar een Android Wear-watchface, die - zeker weten - nooit de verkeerde tijd zal aangeven. Maar als je desondanks toch ergens te laat komt, zet dan deze watchface maar klaar.

Whatever watchface

De Whatever-watch is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: dark watch

Een misleidende naam, dark watch, voor een horloge waar amateur-metereologen wel wat mee kunnen. De wijzerplaat geeft namelijk allemaal informatie weer over de weersomstandigheden. Naast de tijd, wat ook een metereologisch gegeven is, zie je op deze watchface de atmosferische druk, de windsnelheid, en de tijdtippen van zonsondergang en zonsopgang. De temperatur wordt evenmin vergeten en dan had de knappe maker van deze wijzerplaat zelfs nog ruimte over voor de stappenteller, hartslagmonitor, een calorieenteller en de batterijpercentages van smartwatch en verbonden telefoon. Veel vollediger kunnen wij het niet bedenken.

Dark watch watchface

De dark watch is hier te downloaden.

 

Tip van de redactie: Crafting

Ben je een enorme Minecraft-fan? Dan is deze wijzerplaat iets voor jou. De watchface beeldt een block uit zoals iedereen die kent van het spel, waar miljoenen Minecraft-verslaafden elke dag weer uren aan kwijt zijn. Met de wijzerplaat valt niet te spelen, maar wel krijg je - in tekst - informatie over de tijd, het weer en de status van je batterijen. Voor echte Minecraft-verslaafden een mooie wijzerplaat.

Minecraft watchface

Crafting is hier te downloaden.

 

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.