Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Breitling Bullhead

Breitling bracht in de jaren zeventig een horloge uit die ze de Bullhead hebben gedoopt. Een vrij duur horloge, als je het nu opzoekt op vintage-sites op internet betaal je er minimaal drieduizend euro voor. Gelukkig hebben wij natuurlijk een Android Wear-horloge van hooguit 350 euro, en kunnen we deze mooie wijzerplaat helemaal gratis installeren. Met of zonder bezel, de maker biedt de keuze. Dus wil je weer eens een tijdje met een replica van een duur horloge rondlopen, ga dan snel naar de downloadlinks hieronder.

Breitling Bullhead watchface

 

Breitling Bullhead is hier te downloaden met en zonder bezel.

Fantasie-horloge: George Graham Tourbillon Orrery

Een lange naam, maar het is dan ook een heel bijzondere wijzerplaat. Op deze wijzerplaat worden de posities van de aarde, de maan en Mars ten opzichte van de zon te allen tijde waarheidsgetrouw weergegeven. De wijzerplaat is al zo'n driehonderd jaar geleden bedacht door George Graham, die hier slechts twintig horloges mee toerustte. Dit horloge is dan ook momenteel zo'n 330.000 dollar waard, volgens de maker van deze watchface. Maar Android Wear-dragers hoeven de beurs niet te trekken. Een klik op onderstaande downloadlink volstaat.

George Graham watchface

De George Graham watchface is hier te downloaden.

Tip van de redactie: WWII

Niet vergeten, het is weer 4 mei. Vanavond om 20.00 uur twee minuten stilte uit respect voor de oorlogsslachtoffers. Wil je nog wat meer respect tonen voor de mannen die ons land hebben bevrijd? Dan kun je deze Amerikaanse WWII-watchface eens bekijken. Het beeldt een embleem uit dat we kennen van de Amerikaanse oorlogsvliegtuigen. Uiteraard geeft de wijzerplaat ook keurig de tijd en de datum aan, zodat je precies weet wanneer het tijd is om even stil te zijn. En als je daarna behoefte voelt om even een rondje te rennen om af te reageren, is het leuk om te weten dat er een stopwatch in deze watchface is verwerkt.

WWII watchface

WWII is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.