Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Breitling Avenger Hurricane

Breitling maakt momenteel veel reclame voor de Avenger Hurricane. Een horloge dat een kleine acht mille kost, met een superstevige horlogekast, een bijna onverwoestbare rubberen band van militaire kwaliteit, en een wijzerplaat die ook al doet denken aan de militaire wereld. Tja, Breitling heeft op dat gebied dan ook een naam hoog te houden: in de Tweede Wereldoorlog leverde het Zwitserse bedrijf horloges aan piloten van zowel de geallieerde als de Duitse strijdkrachten. Deze Avenger Hurricane is uiteraard pijlsnel door knappe watchfacemakers gekopieerd en nu via deze website te installeren op jouw Android Wear-horloge.

Breitling Avenger Hurricane watchface

Breitling Avenger Hurricane is hier te downloaden. Of hier, als je liever een witte watchface wilt.

Fantasie-horloge: Gru

Is wel eens een wijzer van je wekker af gevallen? Zodat alleen de kleine of de grote overbleef? Dat zag er vast raar uit. Net zo raar als deze fantasie-wijzerplaat genaamd Gru, waar alle wijzers en hun bijbehorende uurwerken letterlijk uit elkaar zijn getrokken. De grootste wijzer in het midden is, jawel, de grote wijzer die de minuten aanwijst. De kleine wijzer links is de kleine urenwijzer en de secondenwijzer staat rechts. Je zou die laatste twee bijna door elkaar halen, als de een niet bijna stilstond en de ander binnen een minuut een rondje loopt. Gru is voorzien van een mooie achtergrond die vaag doet denken aan nevelslierten in maanlicht. Kortom: een mooie fantasiewijzerplaat die via Watchmaker binnen een mum op je Android-smartwatch prijkt.

Gru watchface

Gru is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Affiction Multi Color

Het zijn zonnige dagen. Dan kan het wel wat lastig zijn om het uurwerk op je Android Wear-horloge te zien. In vol zonlicht kun je dan maar beter een goed onderscheidende tijdsaanduiding kiezen. Hierin voorziet de Affiction Multi Color-watchface. Die biedt grote cijfers. Druk herhaaldelijk op het midden van de wijzerplaat, en de kleuren veranderen, totdat je de combinatie krijgt die je het leukst vindt.

Affiction Multi Color Watchface

Affiction Multi Color is hier te downloaden.

Gru is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.