Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Patek Philippe

Patek Philippe, een klassieke Zwitserse horlogemaker die sinds 1851 in Geneve is gevestigd, staat bekend om zijn uurwerkjes met daarin de fase van de maan verwerkt. Dat heeft de razendknappe Android Wear-watchfacemaker Ajoy Das keurig nagemaakt, met zijn 'partners in time'  die hem hebben geholpen om de wijzerplaat van moderne smartwatchfuncties te voorzien.

Patek Philippe watchface

De Patek Philippe watchface is hier te downloaden, en hier is een ietwat gemoderniseerde versie.

Fantasie-horloge: Colorfull skull

Erik Engerd zou zich niet schamen voor deze wijzerplaat. De wijzers zitten midden in een kleurig opgeverfd doodshoofd geprikt. Colorfull Skull is precies wat de woorden zeggen: een kleurig opgedirkte schedel. Wil je mensen aan het schrikken maken of alleen maar tonen welke waanzinnige watchfaces je wel niet hebt op Android Wear, dan is dit je wijzerplaat van deze week.

Colorful skull watchface

Colorfull skull is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Chopard L.U.C. Lunar One

Weer een dure Zwitser, maar met zo'n mooie waarheidsgetrouwe wijzerplaat dat we deze aanreiken als tip van de week. De peperdure Chopard L.U.C. Lunar One is nog niet zo oud, maar nu al gekopieerd door knappe wijzerplaatmakers. Is het niet mooi als een klassiek horloge zo versmelt met moderne smartwatchtechnologie? Je kunt op twee manieren aan deze Chopard komen: door je butler een afspraak te laten maken met een juwelier in Londen of Parijs, danwel even op onderstaande downloadlink drukken en hem via Watchmaker op je Android Wear-horloge zetten.

Chopard watchface

De Chopard L.U.C. Lunar One is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.