Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Zodiac Diver

Ariste Calame. De oprichter van de Zwitserse horlogefabrikant Zodiac in 1882 zou zich verbazen als hij zou zien hoe precies de wijzerplaat van een van de iconische duikhorloges van zijn bedrijf is nagemaakt voor Android Wear. Zodiac-Horloges kunnen tweehonderd meter diep het water in. Dat staat ook op de gekopieerde watchface. Maar probeer het toch maar niet met je smartwatch. Die houdt er waarschijnlijk al na een paar meter mee op. Wijzerplaatmaker Baris Kazak (link naar Google+ profiel) heeft hem voor iedereen gratis online gezet.

Zodiac Diver watchface

De Zodiac Diver is hier te downloaden.

Fantasie horloge: Laugh Now, Cry Later

We gaan even verder met deze special over watchfacemaker Baris Kazak. Hij heeft een heel bijzonder fantasiehorloge gemaakt dat volgens hem - de grappenmaker - uiterst geschikt is voor zakelijke besprekingen. Wat je krijgt? Een soort schilderijtje waar je even moet zoeken naar de juiste tijd. Die staat aangegeven op een paar tanden van het lachende hoofd dat je wijzerplaat siert.

Laugh Now Cry Later Watchface

Laugh Now, Cry Later is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Romain Jerome Moon Dust DNA

Een mond vol voor een heel bijzonder horloge, dat door de Geneefse horlogier Romain Jerome in 2009 is uitgebracht. Er zat echt maanstof in de wijzerplaat verwerkt, en deeltjes van Apollo-raketten die daarheen zijn geweest. Je betaalt dan ook stevig voor zo'n bijzonder horloge: tegen een half miljoen euro, en er zijn er nog geen tweeduizend van gemaakt. Welnu, hier hebben we de Android Wear-versie van dit maanstofhorloge. Ook weer gemaakt door Android Wear-watchfacemaker Baris Kazak, die eigenlijk alleen maar armbandjes voor mannen probeert te verkopen. En daar steeds weer een bijpassende wijzerplaat bij maakt.

Romaine Jerome watchface

De Romain met de lange naam is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.