Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Rolexen te kust en te keur

Op Google + is een soort wedstrijd aan de gang wie de mooiste Rolex-kopie maakt. Pablo Ortiz heeft zich uitgeleefd. Hij heeft maar liefst vijf wijzerplaten geproduceerd van dit bekendste horlogemerk ter wereld. De dure horloges zijn in Android Wear voorzien van mooie wijzerplaten die bij beweging van de pols schijnen alsof het een echte is. Een mooi effect.

Rolexen watchfaces

De mooie nep-Rolexen van Pablo Ortiz zijn op onderstaande links te downloaden.

Ferrari Black

Ferrari White

Ferrari Blu

Ferrari Red&White

Ferrari Golden

Fantasie-horloge

'Push Android Wear to the limits.' Oftewel: laat je Androidhorloge eens flink werken, om te zien wat hij allemaal kan. Daarvoor is deze wijzerplaat met de veelzeggende naam 'Overflow'  bedoeld, ontworpen door Makula. In deze wijzerplaat is het net alsof je in een motor of zoiets kijkt. Alles, maar dan ook alles beweegt, blinkt, flikkert, kortom: hoe laat het is, is hier niet leidend meer. Het is alleen maar om te laten zien dat je Androidhorloge hiertoe in staat is. Let wel op. Als je deze wijzerplaat installeert, is de batterij van je smartwatch waarschijnlijk binnen de kortste keren leeg. Het is dus echt een demo-watchface, en voor meer is hij eigenlijk niet geschikt. Maar om eens te proberen of te laten zien, absoluut niet gek.

Overflow watchface

Overflow is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Patek PhilippeCalatrava 6000G in veel kleuren

Patek Philippe is hier al eens eerder langs geweest. De Zwitserse horlogefabrikant maakt dure, mooie, stijlvolle horloges die voor gewone mensen onbetaalbaar zijn. Gelukkig hebben we Android Wear, zodat we kunnen doen alsof we er een hebben. Over de kleur hoef je niet na te denken, want met een druk op het scherm verander je die gewoon. En dan heb je ineens een hele andere Patek Philippe om je pols. Kortom, deze Patek Philippe-watchface is onze tip van de week.

Patek Philippe Calatrava watchface

Patek Philippe is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.