Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Breitling Gold

Android Wear-watchfacemakers zijn grosso modo in te delen in twee groepen: de mensen die fantasiewijzerplaten maken, en de mensen die heel precies een bestaand horloge proberen na te maken. Dit is bijzonder goed gelukt met deze Breitling Gold. Deze wijzerplaat bestond eigenlijk al een tijdje, maar onze aandacht werd er onlangs weer op gevestigd omdat een andere wijzerplaatmaker hem heeft verbeterd met een 'dim mode'  (verduisteringsmodus) waarmee hij energiezuiniger is.

Breitling Gold watchface

Breitling Gold is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: Nixon Death Star

Okee, meestal zijn fantasie-horloges echt uit de verbeelding van de maker voortgesproten, maar deze is wel degelijk gebaseerd op een bestaand horloge. De Nixon Death Star is dit, van de gelijknamige planetenvernietigingsmachine uit de Star Wars-films. Daar heeft Nixon overigens een boel van, met steeds andere hoofdpersonages of ruimteschepen als thema. Deze is simpel uitgevoerd, het geeft het reliëf weer van de Death Star. Een beauty, vinden wij. Snel installeren!

Nixon Death Star watchface

Nixon Death Star is hier te vinden.

 

Tip van de redactie: Louis Moinet Jules Verne Instument III

Een lange naam voor een prachtige wijzerplaat, die het goed zal doen op je Android Wear-horloge. Deze klassieke Moinet is gebaseerd op het eveneens klassieke science fictionverhaal van de Franse schrijver Jules Verne (1828-1905) over zijn reis naar de maan. Per ruimtetrein. Verne dacht dat je er wel een maand voor nodig had om de maan te bereiken. Een interessante ruimtetreinreis! Wie het boek van deze Franse auteur niet kent: dat is een gebrek in je opvoeding. Op naar de bieb! Maar je mag wel alvast deze mooie watchface op je smartwatch zetten, als opwarmertje.

Jules Verne Moinet watchface

De Jules Verne van Moinet is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.