Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. Ditmaal onder meer een Seiko Star Wars-horloge.

Seiko Star Wars Darth Maul

Drie jaar geleden bracht de Japanse horlogefabrikant een paar bijzondere limited edition-horloges uit met Star Wars als thema. Dit leverde uurwerkjes op met bijzondere wijzerplaten geïnspireerd door filmpersonages als Yoda, Darth Maul en C3PO. We bespreken hier de Darth Maul-versie. Deze bijzondere watchface is in roodzwart uitgevoerd en lijkt als twee druppels water op het echte horloge. Voordeel is dat de watchface je niets kost, en het echte horloge wordt nu op Ebay verkocht voor bijna 2500 euro. Dus pak je kans.

Seiko Star Wars Darth Maul watchface

Seiko Star Wars Darth Maul is via deze link te downloaden.

Seiko Sportura V1000

Dit is een bijzondere. De schrijver van dit artikel kocht alweer in 2007 een Seiko Sportura-horloge met zowel wijzers als een digitale achtergrond. Een heel mooi horloge, dat niet meer te koop is. Hoe krijg je nu zo’n wijzerplaat op je smartwatch? Eenvoudig: door in Google Plus in de speciale Watchmakergroep een verzoek met een foto van het originele horloge te plaatsen. Een watchface-enthousiasteling onder de naam +ajoy das stortte zich erop, en binnen vijf dagen en met wat hulp van zijn ‘partners in time’ was het project klaar. Resultaat: niet één, maar meerdere wijzerplaten zijn er geproduceerd, waarvan de eerste heel dicht bij het origineel zit, en de rest is ontsproten uit de fantasie van de makers.

Seiko Sportura

De Seiko Sportura V1000 is via deze link te downloaden.

A.F.C. Ajax

Deze is voor Ajax-fans. Van het oude stempel. Wie op zijn smartwatch wil laten zien dat hij fan is van de Amsterdamse voetbalclub, kan op Facerepo een gratis watchface downloaden. De achtergrond bestaat uit het oude logo van de club, in de clubkleuren rood en wit. Op de voorgrond rode wijzers, en verder niks bijzonders. Gewoon een fanwatchface. Op het plaatje links de dagmodus, rechts de nachtmodus.

A.F.C. Ajax watchface

A.F.C. Ajax is via deze link te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.