Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Porsche Design 1919

 

Porsche Design staat bekend om zijn minimalisme. Op een wijzerplaat van deze ontwerper zul je geen streep meer tegenkomen dan absoluut noodzakelijk. De strakke wijzerplaat bestond al een tijdje voor Android Wear, maar nu heeft een knappe watchfacemaker hier ook een gedimde modus aan toegevoegd, waarmee je met een druk op het midden van de wijzerplaat kunt kiezen of je die modus altijd wilt zien als het horloge 'uit'  staat, of alleen na zonsondergang.

Porsche Design watchface

De Porsche Design 1919 met gedimde modus is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: achterkant van de Omega Seamaster

We weten eigenlijk niet zeker of deze wijzerplaat wel bij de fantasie-horloges thuishoort. Want hij bestaat wel degelijk echt. Al is het dan ook iets anders dan je denkt. Dit is niet de wijzerplaat, maar de achterkant van de Omega Seamaster. Die vond een van de klokjesmakers voor Android Wear zo mooi, dat hij daar een wijzerplaat van heeft gemaakt. De tijd wordt in tekst onderaan weergegeven, en een vreemde draaiende pijl moet de seconden aanduiden. Waarschuwing: je hebt goede ogen nodig om de tijd af te kunnen lezen bij dze watchface. Het lettertype is erg klein.

Omega Seamaster achterkant watchface

De achterkant van de Omega Seamaster is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Lamborghini

Nu we toch met snelle automerken bezig zijn, kan deze er ook wel bij. Deze bijzondere wijzerplaat moet je heel even bestuderen voordat je weet hoe laat het is. Er zijn wel wijzers, maar er is ook een tweede tijdweergave. Die is, zoals bij de meeste andere horloges met twee tijden, niet digitaal.  In plaats daarvan trekken twee stroken met de uren en de minuten aan je voorbij. Voorts biedt de watchface nog een stopwatch en houdt hij bij hoe het met je horlogebatterij staat.

Lamborghini watchface

De Lamborghini is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.