Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Bvlgari Octo Finisssimo

Oei wat is die duur, deze Bvlgari Octo Finissimo Minute Repeater. Tienduizenden euro's ben je er aan kwijt. Maar wij krijgen hem gratis op onze LG Watch Urbane, Moto 360 of Huawei Watch. Op een grijze wijzerplaat schijnen in goud de aanduidingen van de uren, de wijzers en een cirkel rondom het aparte klokje voor de seconden. Octo staat voor acht, en je ziet dat de watchfacemaker die deze wijzerplaat heeft gekopieerd, er werk van heeft gemaakt om die precies zo na te maken. De bezel rondom de wijzerplaat is met een tikje op het midden ervan onzichtbaar te maken. Dit is de klassieke wijzerplaat van de week.

Bulgari

Bvlgari Octo Finissimo is hier te downloaden.

 

Fantasie-horloge: Bud Spencer

Filmacteur Bud Spencer van de Vier Vuisten-knokfilms is dood en dat betreuren zijn fans. Een van zijn fans blijkt ook een Android Wear-watchfacemaker te zijn en die greep zijn kans om een mooie wijzerplaat aan zijn filmheld op te dragen. De baardige acteur met zijn knalharde vuisten wordt geeerd met een stijlvol plaatje op een goed afleesbare analoge wijzerplaat, met de handtekening van de filmster aan de bovenkant. Wil je ook Bud Spencer op je arm, dan is dit je watchface.

Bud Spencer

Bud Spencer is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Monday Watch

En dat op Android Wear Woensdag: een maandaghorloge. Toch is dit onze aanrader van de week, want het is een erg handige en complete wijzerplaat die ook in zeer lichte omstandigheden nog goed af te lezen valt. Wat je ermee kunt? Tik op het midden van de wijzerplaat om zwart in wit te veranderen, en omgekeerd. Wit vreet wel tweemaal zoveel stroom als zwart, dus wees gewaarschuwd. Een tikje op het scherm levert je een vierdaagse weersvoorspelling op, en aan de rechterkant vind je de batterij-informatie. Tik op de datum om de agenda van de dag in beeld te krijgen en aan de onderkant is je stappenteller, met de tijden van zonsopgang en zonsondergang.

Monday

Monday is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.