Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Tissot Moto GP Stefan Bradl Ltd. 2016

De razendknappe watchfacemaker Ajoy Das heeft het weer geflikt: een perfecte kopie van een zeldzaam mooi horloge. Ditmaal is het een limited edition van een Tissot-horloge, met de Grand Prix als thema. De wijzerplaat is voorzien van een analoge chronometer, die je activeert door op het rechter miniklokje te drukken. Stoppen kan ook door daar te drukken, en resetten is verstopt onder het linker miniklokje.

Tissot watchface

De Tissot is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: LG Urbane Circuit Boardz

Een smartwatch is mooi. De wijzerplaat kun je steeds veranderen, dat is waar deze rubriek over gaat. Maar hoe ziet hij er eigenlijk van binnen uit? Dat vroeg een watchfacemaker zich af. Hij haalde de LG Watch Urbane uit elkaar, en kiekte de voorkant en de achterkant van het moederbordje dat hier in zit. Vervolgens voegde hij er de tijd, datum en het batterijpercentage aan toe op zo'n manier dat je goed moet kijken, en voila: je hebt een wijzerplaat die eruit ziet alsof je je Urbane hebt opengemaakt. Zowel de voor- als de achterkant is voorzien van tijd- en datumaanduidingen. Wij vinden die van de achterkant het meest duidelijk, maar die van de voorkant is een zoekplaatje.

LG watchfaceDe achterkant is hier te downloaden

De voorkant is hier te downloaden

Tip van de redactie: Anonimo Firenze Dual Time Black

We nemen er nog eens eentje van Baris Kazak, een mannenarmbandjesverkoper die bijpassende watchfaces maakt. En dat doet hij goed. Deze bijvoorbeeld is handig als je naar het buitenland gaat, want hij kan twee tijden weergeven. We komen er alleen niet achter hoe je die moet instellen; je krijgt standaard een uur tijdverschil. Nou ja, misschien handig op vakantie als je niet verder gaat dan één tijdzone. Bijvoorbeeld naar Engeland of Roemenië.

Anonimo watchface

Anonimo met de lange naam is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.