Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Blancpain

Watchfacemaker Ram Mor liep op een vliegveld langs een horlogewinkel, toen hij een reclameposter zag voor een adembenemend mooi en peperduur horloge. Vlug kiekte hij hem, en eenmaal thuis aangekomen, ging hij direct aan de slag om de wijzerplaat van dit mooie horloge na te maken. Het resultaat is hieronder te zien.

Blancpain

De Blancpain is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: Android Watch

Je draagt een Android Wear-horloge, dus waarom zou je dat niet laten zien? Neem bijvoorbeeld deze minimalistische Android-wijzerplaat. Op een mooie manier geef je hiermee aan dat je een fan bent van het besturingssysteem voor zowel je smartphone als je smartwatch. Wordt het donker dan krijg je alleen de tijd te zien, dus de batterij wordt gespaard als de watchface in gedimde modus staat.

Android Watch watchface

De Android Watch is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Instaweather

Wat voor weer wordt het vandaag? Er zijn talloze watchfaces die je hier direct antwoord op geven. Wij vinden die van Instaweather erg handig. In één oogopslag zie je of je de paraplu mee moet nemen, of je korte broek. Of een kano als het echt tegenzit. De watchface is 'gewoon'  in de Play Store te downloaden. Hij is gratis, maar voor extra functies moet je wel betalen.

Instaweather watchface

Instaweather is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.