Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Sekonda Nightfall

Niet alle klassieke horloges hoeven duur te zijn. Neem de Sekonda Nightfall, die voor zo'n 95 euro in de winkels ligt. De lage prijs neemt niet weg dat dit roze-goudkleurige horloge een mooie wijzerplaat heeft, en die is nu al gekopieerd voor Android Wear-horloges.

Sekonda Nightfall

De Sekonda Nightfall is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: Mondrian Art

Wie kent de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan niet? De kubistische kunstenaar met de vierkante gekleurde vakken, gescheiden door zwarte lijnen? Nu is er een Mondriaanhorloge te krijgen, en wel voor ronde Android Wear-horloges. Mondrian Art is wel wat feller dan de artiest zelf het bedacht had kunnen hebben, maar: in dim-modus wordt alles in grijstinten weergegeven en dat is ook iets waar Piet Mondriaan een handje in had.

Mondrian Art watchface

Mondrian Art is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Casio Gshock G001

Watchmaker Makula gaat het alleen maar om de plaatjes. Deze Casio Gshock G001 lijkt op een filmpersonage met een masker. Om precies te zijn Jason Voorhees uit de horrorfilm Friday the 13th. Dus wees niet verbaasd als de seconden niet precies in de 'ladder'  optellen, maar dat dit onderdeel er meer uitspringt als een soort equalizer. Alles voor het plaatje, alles voor het effect. De Gshock G001 heeft dus niet veel functies, maar wel een uiterlijk waar horrorfans wat mee kunnen. 't Is weer eens wat anders dan zo'n doodshoofd.

Casio Gshock G001

De Casio Gshock G001 is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.