Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. Ditmaal onder meer het beroemde Mickey Mouse-horloge, dat Tom Hanks draagt in de film The Da Vinci Code.

Dit horloge laat een vroege Mickey Mouse zien op een witte achtergrond. De armen, met rode handschoenen, zijn de wijzers. Dit kinderhorloge is ooit echt door Disney uitgebracht en wordt in The Da Vinci Code - we vallen even terug op het boek - door professor Langdon gedragen. Het is volgens het boek het enige horloge dat hij ooit heeft gedragen, sinds hij het op zijn tiende van zijn ouders kreeg. De symboolwereld die verscholen gaat in de vroege Disneyfilms sluit aan op de symboolwerelden die Langdon in de boeken van Dan Brown probeert te ontrafelen. Het horloge was in de gelijknamige film te zien en heeft sindsdien een schare fans gekregen. Android Wear-knutselaars waren er uiteraard snel bij om de wijzerplaat te kopiëren.

mickey mouse

Mickey Mouse Watch Vintage is hier te downloaden.

007 James Bond

We blijven nog even in de filmwereld. James Bond heeft altijd gave horloges om. De laatste jaren is zo'n horloge steevast een verkoopsucces bij juweliers, als een film is uitgekomen. In de eerste Bondfilms heeft hij steeds een Rolex om, in de laatste vijf films is het steeds een Omega. Acteur Daniel Craig draagt in de Bond-film Quantum of Solace bijvoorbeeld een Omega Sea Master. Een mooi, eenvoudig horloge met een zwarte wijzerplaat.

007 James Bond

007 James Bond is hier te downloaden.

Fossil Colors V2

Je bent een fan van Fossilhorloges, maar je stond tot nu toe altijd voor de etalage te twijfelen welke kleur je zou nemen? Met deze wijzerplaat van Android Wear hoef je niet te kiezen, want hij biedt maar liefst negen kleuren. Rood, blauw, geel, groen... noem maar op. Je wijzigt de wijzerplaatkleur door op het onderste wijzerplaatje te tikken. Dan verandert de kleur onmiddellijk.

Fossil Colors V2

Fossil Colors V2 is hier te downloaden.