Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane.

We delen de rubriek vanaf nu iets anders in. We brengen je een 'klassiek'  horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip van de redactie.

Klassieke wijzerplaat: Taurus Multiface

De Taurus Multiface is een horloge met een aantal wijzerplaten in één. De chocoladebruine watchface die wij hieronder hebben gezet, is af te wisselen met een witte, een zwarte, en een hazelnootkleurige. Je kunt een andere kleur instellen door op de 3 te drukken. Deze klassieke wijzerplaat met gouden wijzers heeft duidelijke Romeinse cijfers en een aanduiding voor datum en dag in wit. Links en rechts zitten symbolen die de overgebleven batterijduur van je smartwatch en je smartphone aangeven, als die er tenminste mee verbonden is. In ruststand wordt dit horloge iets donkerder; er is geen speciale nachtmodus geproduceerd.Taurus

Taurus Multiface is hier te downloaden.

Fantasie-wijzerplaat: Cheap cracked LCD

Zo langzamerhand weet iedereen wel dat je een gave smartwatch hebt, met steeds verschillende wijzerplaten. Dus ze kijken nergens meer van op, als je een nieuwe laat zien. Echt niet? Met deze wijzerplaat kun je mensen even op het verkeerde been zetten, misschien zelfs een beetje laten schrikken. Je kunt met deze Cheap Cracked LCD-wijzerplaat doen alsof het scherm van je smartwatch aan diggelen ligt. ,,Is ie gevallen?" is natuurlijk de meewarige reactie waar je dan op hoopt. Dan kun je met een grijns laten zien dat dit een kunstige fantasie-wijzerplaat is, met het uiterlijk van een goedkoop LCD-horloge waar een flinke vrachtwagen overheen is gereden. Altijd leuk voor 1 april.

Cheap Cracked LCD

Cheap Cracked LCD is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Escher

De tip van de redactie van deze week is een wijzerplaat die simpelweg Escher heet. Kunstkenners weten dat het hier gaat om grafisch artiest M.C. Escher, die vele absurde tekeningen heeft gemaakt die een bijzondere wereld laten zien, waarin alles lijkt te kloppen, maar dat doet het niet. Zoals trappen die in een vierkant alleen maar omhoog lijken te lopen. In wijzerplaatvorm heeft een artiest zich ingespannen om een Escher-afbeelding met slangen op een klokje te krijgen. Dat levert een wondermooie watchface op met een bijzondere secondewijzer, die lijkt op een slang met twee koppen. Enig nadeel aan deze watchface is dat hij volledig duister wordt in de nachtmodus.

Escher

De Escher is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.