Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Breitling Bentley

Klassieke horloges van Breitling zijn stoer. Het zijn echte mannenhorloges met
een hoop informatie op de wijzerplaat. Wat je er precies allemaal aan hebt, is
daarbij van ondergeschikt belang. Het gaat vooral om het uiterlijk van deze
wijzerplaat met een groene wereldstedenring er omheen. Met deze watchface komt
een man goed voor de dag. Vooral omdat er nóg een stoer mannenmerk op de
wijzerplaat staat: Bentley. Hoe mannelijk wil je het hebben?

Breitling watchface

De Breitling Bentley is hier te downloaden.

Fantasie horloge: tijdmachine

Een rare naam voor een horloge: tijdmachine. Alsof je er van de ene naar de andere tijd mee kunt springen. We hebben deze feature niet getest, want stel je voor dat we in de Middeleeuwen blijven steken. Geen wifi daar, dus daar beginnen we niet aan. Deze fantasie-wijzerplaat is echter wonderschoon om te zien en heel bijzonder. Iets om de show mee te stelen bij 'gewone' horlogedragers, dus snel installeren maar.

Fantasie watchface time machine

De tijdmachine is hier te downloaden.

 

Aanrader van de redactie: Alf-Cardon Lite

Waarom deze wijzerplaat Alf-Cardon Lite heet, weten we niet, maar wel zien we meteen dat dit een bijzonder complete watchface is. Wie van veel informatie houdt op zijn pols, moet deze wijzerplaat installeren. Hij biedt digitale en analoge tijd, het actuele batterijvermogen van zowel de smartwatch als het horloge, het weer drie dagen vooruit, de tijden van zonsondergang en zonsopgang, en je kunt bijna overal op de wijzerplaat tikken voor extra functies zoals de stappenteller en nog veel meer info. Kortom, de Alf-Cardon Lite is een hele drukke bedoening aan je pols, een soort computertje zeg maar. En dat is toch, naar onze mening, zoals een smartwatch vooral bedoeld is.

Drukke watchface

De Alf-Cardon Lite is hier te vinden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.