Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Voor de verandering zetten we nu een QR-code naast elke watchface. Als je die inscant, zal een smartphone met daarop de Watchmaker-app de wijzerplaat direct in die app importeren.

Klassiek horloge: Ulysse Nardin

Er zijn altijd mensen die hongeren naar een duur horloge. Een écht duur horloge. De Zwitserse horlogemaker Ulysse Nardin bestaat al sinds 1846. Exclusieve horloges met prachtige wijzerplaten komen uit de handen van deze klassieke horlogemakers, en de watchfacemakers van Android Wear hebben er nu een paar nagemaakt. Zodat je op je smartwatch van 250 of 350 euro kunt doen alsof je een horloge van twintig mille om je pols hebt. Pas wel op voor overvallers, als je hiermee over straat gaat. De Ulysse Nardin is te downloaden door de qr-code naast de afbeelding in te scannen met de barcodescanner van je smartphone.

Ulysse Nardin watchface

Fantasie horloge: Boher Rust

Dit is nog eens een gekke wijzerplaat. Een analoog horloge op een laag stevig doorgeroest metaal. Dit roestige horloge lijkt alsof het van een halfvergane tank uit de Eerste Wereldoorlog is geschraapt. De roestschilfers zien er zo echt uit, dat mensen zullen vragen of je waterschade hebt opgelopen. Maar behalve het roestige uiterlijk, is het verder gewoon een prima watchface met wijzers met een zeer goede tijdsaanduiding, ook in de nachtmodus. Een leuke gimmick dus, die het goed zal doen op feesten en partijen.

Boher Rust watchface

Tip van de redactie: Pencil and Paper

Teken eens een rondje in een schoolschrift. Maak er cijfers in, en teken wijzers. Zijn we zo niet allemaal met klokkijken begonnen? Deze watchface heeft dit als uitgangspunt genomen.  Maar het getekende horloge uit je schoolschriftje kan nu daadwerkelijk de tijd aangeven, op een honderdste seconde precies, want zo zijn smartwatches nu eenmaal. Installeer deze wijzerplaat met de bijgevoegde qr-code, en je waant je weer even terug in je kindertijd.

Pencil and paper watchface

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.