Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Phrosty Mikrograph Dark Edition

We hebben eens op Facerepo.com, een website die veel gratis watchfaces aanbiedt, gekeken welke wijzerplaat nu het meest wordt gedownload. Dat is deze. De moeilijke naam moet je niet misleiden: het is 'gewoon'  een Tag Heuer-kopie.  En een hele mooie, mogen we wel zeggen. De waarheidsgetrouwe wijzerplaat wijkt op twee belangrijke punten af van een echte Tag Heuer. Hij kan namelijk meer. Om te beginnen geeft hij het weer aan. Door op de onderste cirkel te drukken, wordt het weer ververst aan de hand van de gps-positie van je verbonden smartphone. Punt twee is de weergave van het batterijpercentage op een bijzondere manier. Door een groen pijltje in de buitenste rand, die van 100 naar 0 terugtelt, weet je precies hoe de batterij van je smartwatch ervoor staat. Erg handig om te weten wanneer je horloge aan de lader moet.

Phrosty Mikrograph Dark Edition

De zeer populaire Phrosty Mikrograph Dark Edition is hier te downloaden. Op de foto's hierboven is te zien hoe de wijzerplaat er in de dag- en nachtstand uitziet.

Fantasie-horloge: Flew

Vogels, een veer, een lucht, je kunt best een tijdje naar deze kunstig ontworpen watchface blijven kijken. Het is een eigen ontwerp van iemand die hem voor de Moto 360 heeft gemaakt. Vandaar de zwarte balk onderaan, waardoor de wijzerplaat net niet rond is. Die zwarte balk komt mee naar smartwatches die zo'n zwarte balk niet van zichzelf al hebben, zoals onze LG Watch Urbane waar wij alle wijzerplaten op testen. Dat is dan ook het enige nadeel van deze mooie tekening, die de tijd digitaal weergeeft. In nachtmodus doet het horloge dat ook, maar de vogels zijn dan gevlogen.

Flew

Flew van Abhisrv is hier te vinden.

Tip van de redactie: Dials V3

Wie een completere horlogeplaat dan deze weet te vinden, mag het zeggen. Deze wijzerplaat biedt 140 kleuren, waarbij ook de achtergrondkleur in evenzoveel varianten kan worden ingesteld. Dus er zijn duizenden combinaties mogelijk. De analoge wijzerplaat biedt informatie over de batterij van zowel smartwatch als smartphone, het weer, datum, er is een stopwatch, een wereldklok, hartslag, stappenteller, te veel om op te noemen. Ontdek het zelf: de wijzerplaat is op onderstaande link gratis te downloaden. O ja, de makers van de wijzerplaat hebben nog een argument voor hun ontwerp: hij is erg zuinig met de batterij.

Dials V3

Dials V3 is hier te vinden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.