Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: C(asio) Watch, What I need watch

Dat Casio het allereerste digitale horloge heeft ontwikkeld in 1974, de Casiotron, is nog altijd terug te zien in de line-up van het bedrijf. De horloges zijn nog steeds erg digitaal, hoewel ze soms ook wijzers hebben, en altijd vooruitstrevend. Niet voor niets heeft het Japanse bedrijf het als missie verklaard om producten te bedenken die het leven van de mens wat makkelijker maken. Daarbij wordt niet alleen de functionaliteit, maar ook het design eer aan gedaan. Zoals bij deze watchface die een Casio-fan voor Android Wear heeft gemaakt. Het is een bijzonder compleet klokje met een stappenteller, het weer en weergave van de batterijniveau's van zowel de verbonden smartphone als het horloge zelf. De C Watch/What I need watch is hier te downloaden.

Casio

 

Fantasie-horloge: Batman vs. Superman

De film breekt alle records. De fanbase groeit dagelijks. Om de een of andere reden raakt geen 'geek' erover uitgepraat. Kortom, je kon erop wachten totdat een van de fans van deze film een watchface voor Android Wear zou maken. En die is er nu. Hij geeft digitaal de tijd aan over het verscheurde logo van Superman met het grimmige hoofd van Batman erachter. Een watchface die dus functioneel is, maar er vooral een is om gezien te worden. Hij is hier te downloaden.

Batman vs Superman

Tip van de redactie: Scratch Pad

Soms kom je een wijzerplaat tegen waarbij je wat uitleg nodig hebt. Waar je een tijdje naar zit te kijken, voordat je door hebt hoe laat het is. Dat is het geval bij deze Scratch Pad, die is gemaakt door iemand die een design van een ander iemand uit een schoolschriftje tot watchface heeft gebombardeerd. Er staan drie reeksen cijfers op. Je moet kijken naar de cijfers in het midden, en van boven naar beneden. Het bovenste cijfer is het uur, het middelste de minuut van het uur, en de onderste is de datum. Kortom, weer een creatieve wijzerplaat waarmee je vrienden kunt verbazen, of waarmee je een gespreksonderwerp hebt als je date en jij even niets meer weten om over te praten. Scratch Pad is hier te downloaden.

Scratch

 

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.