rablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Breitling Crosswind

Breitling. Het goedkoopste horloge van deze Zwitserse fabrikant kost 2700 euro, de duurste kun je krijgen voor rond de 30 mille. Het is een waar statussymbool dat jij nu gratis om je pols kunt hebben. De klassieke watchface van deze week is namelijk een kopie van een horloge van deze fabrikant. Hij is blauw, en er zijn in de kleine wijzerplaten functies toegevoegd. Daarin kun je zien hoe het staat met de batterij van je smartwatch en je telefoon, en wat de buitentemperatuur is.

Breitling Crosswind watchface

De Breitling Crosswind is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: Halftime

“Live your life to the fullest”, is de kreet van de maker van deze kleurrijke watch face. Het is een advies dat we noodgedwongen ter harte nemen, want zelfs na een half uur op onze LG Watch Urbane kijken, hebben we nog geen idee hoe laat het is. De meest relaxte mensen schijnen mensen zonder horloge te zijn, dus daar komen we nu dichtbij. Zijn de halve cirkels die de watchface vormen, de wijzers? En welke is dan de grote en welke de kleine wijzer? We zijn er nog niet uit. Ben je wat sneller van geest dan wij, download dan Halftime. Want we vinden hem wel mooi, zelfs in de donkere modus.

Halftime watchface

Halftime is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Red and White

Een stopwatch, de tijd in digitaal en analoog formaat, stappenteller, kilometerteller, calorieënteller en batterijmeter. Dat alles zit in de Red and White watchface die een enthousiasteling heeft gemaakt. Dit is deze week de tip van de redactie. Het is een mooi ontworpen, zeer functionele wijzerplaat met een hoop functies, die elkaar echter niet in de weg zitten.

Red and White watchface

Red and White is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.