Android Wear Watchface Woensdag 1

Wearablesmagazine begint met een nieuwe rubriek. We bespreken wekelijks op woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We trappen vandaag op Android Wear Woensdag af met drie hele mooie watchfaces, en geven je een link waar ze te vinden zijn.

Watchmaker Premium

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.

Nixie Steampunk

Nixie Steampunk heeft de eer om de allereerste watchface te zijn die wij in deze nieuwe rubriek bespreken. Dit is een digitale wijzerplaat die nog het meest doet denken aan een oude buizenradio. Het ietwat industrieel aandoende ontwerp laat de tijd, de datum en de dag van de week zien, in een intrigerend ontwerp. De seconden tikken onderin het scherm weg. In de ‘nachtstand’ blijft dit design precies zoals het is, alleen wat donkerder, het flikkeren stopt en de seconden stoppen met tellen.Nixie SteampunkNixie Steampunk is hier te vinden.

 

Zenith El Primero Stratos Flyback

Dit Zwitserse militaire horloge heeft een extra wijzer, die in precies een seconde rondom het scherm gaat. Op die manier kun je tienden van seconden meten. Het design laat achter de wijzers nog drie klokjes zien, waarvan er drie aantikbaar zijn voor extra functies. Druk je op het centrum van het scherm, dan verdwijnt of verschijnt de duikring rondom het scherm. Druk je op het onderste klokje, dan verschuift de duikring vijf minuten. Tik op het klokje rechts, en de extra secondenwijzer gaat lopen.Met het klokje links zet je die weer in zijn positie op de twaalf. Dit klokje is voorzien van een gyroscoop, die de maker van deze watchface heeft ingezet om een soort glans over het scherm te laten bewegen als je je smartwatch beweegt. Zo lijkt hij net echt. Extra mooi is deze watchface in de nachtstand. Dan wordt hij niet vrijwel zwart, maar er blijft wat over om naar te kijken.Zenith

De Zenith is hier te vinden.

Guess129 Fahrenheit

Dit is gewoon een mooie wijzerplaat van het horlogemerk Guess, dat in drie aparte kleine wijzerplaten de dag van de week, de datum en de temperatuur weergeeft. Een secondewijzer glijdt zonder onderbrekingen rond het scherm. Als deze in de nachtstand gaat, staat de secondewijzer stil, maar blijft het design van het scherm iets minder helder op je smartwatch staan.Guess Fahrenheit

De Guess is hier te vinden.