De applicatie van Android Wear (voor je smartphone) is nu meer dan vijf miljoen keer gedownload, laten de cijfers uit Google Play zien. Dat betekent niet dat er ook vijf miljoen Wear-smartwatches verkocht zijn, maar dat aantal zal daar niet ver van afliggen.

App van Android Wear in Google Play

De app van Android Wear voor je smartphone heb je nodig voor het koppelen van je smartwatch met je telefoon. Met die app kun je een aantal dingen instellen voor je slimme horloge. Iedere eigenaar van een Wear-smartwatch heeft de app nodig. Dus het feit dat die app nu al meer dan vijf miljoen keer gedownload is, geeft een mooie indicatie van hoeveel smartwatches met dat OS al zijn verkocht. Helemaal omdat Google zelf geen cijfers hierover naar buiten brengt, omdat het platform toch niet zo succesvol is als gehoopt.

Dit cijfer geeft niet aan dat we nu vijf miljoen smartwatches met Android Wear in omloop zijn. Het kan ook zijn dat sommige gebruikers een nieuwe smartphone hebben en de app opnieuw moeten downloaden, bijvoorbeeld. Maar het aantal verkochte slimme horloges zal hier niet ver van afliggen. Het is een opmerkelijk getal. Helemaal omdat onderzoeksbureau IDC verwacht dat er in 2016 meer dan zes miljoen smartwatches met het OS zouden moeten worden verkocht. En hoe meer de markt voor wearables groeit, hoe groter het platform wordt.