Facebook heeft een app uitgebracht voor de Samsung Gear VR, waarmee foto's en video's in 360 graden bekeken kunnen worden. Het is mogelijk de gratis applicatie te downloaden uit de Oculus Store.

Bekijk foto's en video's in 360 graden met deze Facebook-app

Facebook heeft een applicatie uitgebracht voor de Samsung Gear VR, waarmee foto's en video's in 360 graden bekeken kunnen worden. Dit is echter geen app die het sociale netwerk in virtual reality brengt; de app is bedoeld om content in 360 graden te bekijken. Mochten er dus foto's of video's op je tijdlijn staan die in 360 graden te bekijken zijn, dan is het mogelijk die afbeeldingen of video's te bekijken binnen de gratis app. Ook tref je er content aan van andere leveranciers die je niet per se hoeft te volgen, zodat er altijd wat te kijken is.

Wil je reageren op de video's of wil je de foto's delen, dan is dat allemaal mogelijk met deze app. Technisch gezien is dit geen compleet nieuwe app, aangezien video's op het sociale netwerk al voor langere tijd te bekijken waren met de virtualrealitybril. Tot op heden heeft Facebook echter nog geen virtualrealityapplicatie van het sociale netwerk zelf uitgebracht. En tot er wat nieuws komt is dit hetgeen waar we het voorlopig mee moeten doen. Mocht je de app willen downloaden voor de Samsung Gear VR: je vindt hem in de Oculus Store.