De populaire Android Wear-ontwikkelaar Appfour heeft wederom een opvallende app uitgebracht voor het platform: ditmaal een videospeler. De speler is gratis te downloaden uit te proberen. Maar om er alles uit te halen, die je een in-app-aankoop te doen.

Download de videospeler van Appfour

Ontwikkelaar Appfour is een vreemde eend in de bijt. De developer brengt namelijk apps uit voor Android Wear waar je niet zo één-twee-drie aan denkt, maar die best handig kunnen zijn wanneer je ze toch kunt downloaden. Zo kun je dankzij deze appmaker al browsen op je Android Wear-smartwatch, evenals YouTube-video's bekijken. Maar daar houdt het niet bij, want vandaag heeft het team een nieuw app voor Android Wear gelanceerd: de videospeler. Want video's op je pols bekijken is meteen waar je aan denkt bij een smartwatch.

Zo'n videospeler is handig in enkele situaties. Bijvoorbeeld wanneer je je smartphone niet wil pakken. Of nú een video wil bekijken. Maar hoe je het ook bekijkt, Appfour levert in elk geval professioneel werk af met de videospeler voor Android Wear. De speler speelt allerlei video's af vanaf je gekoppelde smartphone, ongeacht de map waarin het bestand is opgeslagen. Ook kun je de video en het volume bedienen met de on-screen knoppen en kun je video's verwijderen of doormailen. De app is gratis te proberen, maar de volledige versie kost wel geld.