Ontwikkelaar Appfour presenteert wederom een applicatie voor Android Wear die wellicht beter werkt op een smartphone: de kalenderapplicatie. Deze app kan in sommige gevallen toch handig zijn als je snel even iets op wil zoeken.

Download nu de kalender voor Android Wear

Dankzij ontwikkelaar Appfour is het al mogelijk om applicaties als een browser, e-mailclient en videospeler te gebruiken op je Android Wear-smartwatch, maar daar blijft het niet bij. Vanaf nu is het ook mogelijk je kalender te bekijken vanaf je pols. Dat is op zich niet gek, aangezien de developer de missie heeft zo veel mogelijk apps voor je smartphone en tablet gereed te maken voor je smartwatch. Soms kan dat nog wel eens slecht uitpakken, maar in dit geval kan een full size kalender op je pols nog wel eens handig zijn.

Wanneer je de app opent, dan zie je direct de maandweergave. Je ziet dan dat je op een dag íets te doen hebt, maar niet wát precies. Met een simpele veeg krijg je al snel toegang tot andere weergaven en wanneer je op een dag tapt, dan zie je wat je die dag gepland hebt. Daarnaast is het mogelijk zelf een nieuwe afspraak in te plannen, met je stem of met het scrollende toetsenbord - er is zelfs een radiale interface voor het aangeven van de tijd. De app van Appfour is gratis te downloaden. Wanneer je de app koopt, krijg je toegang tot meer functies.