Apple heeft op woensdagavond de eerste update uitgebracht voor watchOS 3, die ontwikkelaars nu kunnen downloaden voor Apple Watch. Voor zover bekend brengt deze update geen nieuwe features met zich en gaat het voornamelijk om bugfixes en prestatieverbeteringen.

Update voor watchOS 3.0 beschikbaar

Apple heeft op woensdagavond de eerste software-update uitgebracht voor watchOS 3.0. Het gaat hier om een bèta die ontwikkelaars nu alvast kunnen downloaden, om te zien of de apps nog steeds met de nieuwe software werken. Als het goed is wel, aangezien Apple geen nieuwe features lijkt te introduceren met de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het gaat hier voornamelijk om bugfixes en prestatieverbeteringen -- een update die er dus voor moet zorgen dat de software soepeler loopt op alle Apple Watch-modellen.

Voordat je kunt beginnen met updaten, die je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wanneer de update voor iedereen wordt uitgebracht, is helaas niet bekendgemaakt.