Het is voor eigenaars van de smartwatch van Apple, de Apple Watch, nu mogelijk een software-update te downloaden: watchOS 3.2. De software-update brengt onder meer een nieuwe modus met zich mee, die is geschikt voor in de bioscoop of zelfs de auto.

Download watchOS 3.2 voor Apple Watch

Het is vanaf nu mogelijk watchOS 3.2 te downloaden voor de Apple Watch. De software-update neemt onder meer een bioscoopmodus met zich mee. De modus is te activeren middels een toggle, waarna het scherm bijvoorbeeld niet meer aangaat wanneer je een notificatie ontvangt. Ook zal het geluid uitstaan, maar zul je zelf nog altijd wel een trilling voelen wanneer er iets gebeurt. Dat is ook handig voor bijvoorbeeld in de auto. Daarnaast krijgen apps op het platform voor het eerst toegang tot de digitale assistent Siri.

Voordat je kunt beginnen met updaten, dien je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wil je meer lezen over de nieuwe Apple Watch Series 2? Klik dan hier.