Apple heeft een patent ingediend voor een ronde wearable. Zou Apple werken aan een ronde variant van de populaire Apple Watch? Dat zou in elk geval wel logisch zijn, omdat nieuwe concurrenten van die smartwatch allemaal een rond scherm hebben.

Ronde wearable van Apple - patent

Apple heeft onlangs een patent ingediend bij de Amerikaanse patentenautoriteit USTPO, dat mogelijk hint naar de toekomst van de populaire Apple Watch. In het patent staat namelijk een ronde wearable beschreven, een apparaat dat heel veel wegheeft van een smartwatch met een circulair scherm. Mocht het kloppen dat Apple een ronde variant van de Apple Watch zal uitbrengen, dan is dat geen vreemde keuze. Veel van de moderne concurrenten van de Apple Watch hebben ronde schermen, zoals de Asus ZenWatch 3 en de Samsung Gear S3.

De nieuwe wearable van Apple met een rond scherm zou geen platte band-design gaan krijgen, zoals we die bijvoorbeeld wel tegenkomen op de Moto 360 van Motorola (een fabrikant die overigens onlangs alle smartwatchplannen in de koelkast gezet heeft). Het is niet duidelijk wanneer Apple inderdaad een ronde wearable op de markt zal uitbrengen. Dat een bedrijf een patentaanvraag doet of een patent in handen heeft, betekent doorgaans niet dat er ook een product uit voorkomt. Apple heeft nog niet gereageerd op het naar buiten gekomen patent.