Apple en Nike hebben een speciale editie van de Apple Watch Series 2 aangekondigd. Het gaat om een gelimiteerde editie van de Nike-versie. Het is nog niet bekend hoe duur de smartwatch gaat zijn en of die ook in Nederland beschikbaar zal zijn.

Apple Watch Series 2: gelimiteerde editie van Nike

Apple en Nike hebben wederom een smartwatch samen aangekondigd. Het gaat om een nieuwe, gelimiteerde editie van de Nike-versie van de Series 2, die omgedoopt is tot de NikeLab. De kleur van de behuizing is grijs (Space Gray) en het bandje is wit met zwart. Los van het bandje, dat niet los te koop zal zijn, is de NikeLab hetzelfde als de reguliere Nike Apple Watch. Deze slimme horloges zijn wat simpeler in opzet en leggen de nadruk meer op fitnessactiviteiten en kunnen ook direct worden gekoppeld aan een speciaal sociaal netwerk.

Dat netwerk is natuurlijk de Nike+ Run Club. De achterkant van de smartwatch is voorzien van het Nike-logo. In tegenstelling tot de Nike+-smartwatch, het eerste product van Apple en Nike, zal deze Apple Watch Series 2 niet breed verkrijgbaar zijn. Het slimme horloge zal straks te koop zijn via de website van Nike, enkele NikeLab-locaties en bij een Apple-popupwinkel in Tokyo. De smartwatch zal vanaf 27 april te koop zijn, maar over een prijs is nog niets bekend. Ook weten we nog niet of 'ie officieel in Nederland te koop zal zijn.