Apple heeft op maandagavond Nederlandse tijd een update vrijgegeven voor de Apple Watch: watchOS 3.1.3 is nu te downloaden voor iedereen. Deze nieuwe versie volgt de vorige update op, die in december werd uitgebracht en snel werd teruggetrokken.

Nu te downloaden: watchOS 3.1.3

Apple heeft maandagavond Nederlandse tijd watchOS 3.1.3 vrijgegeven. Dit is een nieuwe versie van het watchOS, dat alleen op de Apple Watch werkt. De nieuwe versie volgt de vorige op die in december werd uitgebracht én teruggetrokken en brengt voornamelijk prestatieverbeteringen en bugfixes met zich mee. Ook zou het nu niet meer mogen gebeuren dat een Apple Watch gebrickt wordt na het updaten. Bricken houdt in dat een apparaat, door een fout of update, in feite waardeloos is geworden omdat het nergens meer op reageert.

Voordat je kunt beginnen met updaten, die je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wil je meer lezen over de nieuwe Apple Watch Series 2? Klik dan hier.