Apple heeft mogelijk wederom een virtual reality expert binnengehaald. Dat is de volgende aanwijzing dat het bedrijf zich voorbereid op de toekomst. Deze man is gespecialiseerd in het ontwerpen van 3D-interfaces en wat de voordelen van die interfaces zijn.

Apple en virtual reality

Apple heeft mogelijk professor Doug Bowman aangenomen, een expert op het gebied van virtual reality, 3D-interfaces en de man die weet wat het voordeel van die interfaces is. Ook heeft de beste man onderzoek gedaan naar augmented reality. Maar wat is Apple nu van plan? Helaas weet niemand buiten het bedrijf zelf wat er in het verschiet ligt, omdat Apple er nog niets over naar buiten heeft gebracht. Nu Google, Facebook en Samsung in augmented en virtual reality hebben geïnvesteerd, is het voor analisten logisch dat Apple volgt.

Vreemd is het dus niet dat Apple 'iets met virtual reality wil doen', hoe vaag dat nu nog klinkt. Nu zijn het nog vooral commerciële bedrijven die de toon zetten op het gebied van vr. Maar ook Sony en Microsoft hebben zich inmiddels in de strijd gemengd en dat zorgt ervoor dat er nu al veel wordt gedaan op het gebied van videogaming. Of dat ook voor Apple zal gelden, is onduidelijk. Zowel virtual als augmented reality kan in veel opzichten gebruikt worden, bijvoorbeeld in het ziekenhuis of op school. De mogelijkheden lijken nu nog eindeloos.