Sommige Apple Watches worden onbruikbaar na de update naar watchOS 3.1.1, dus haalt Apple de kleine update tijdelijk terug. Wanneer de update wederom beschikbaar is voor iedereen, is op moment van schrijven helaas niet bekendgemaakt.

watchOS 3.1.1 teruggehaald door Apple

Apple heeft op maandagavond de nieuwste versie van het besturingssysteem van de Apple Watch gelanceerd. Het gaat om watchOS 3.1.1, die eigenlijk alleen nieuwe emoji en wat prestatieverbeteringen met zich meebrengt. Kort nadat de update werd gelanceerd, kwamen er al berichten in het nieuws dat sommige apparaten helemaal onbruikbaar waren na het updaten (dat wordt ook wel 'brick' genoemd). In beeld staat dan de boodschap dat gebruikers naar een speciale Apple-pagina dienen te gaan. Ook is er een groot uitroepteken te zien.

Apple heeft inmiddels gereageerd op de problemen en heeft aangekondigd de update te hebben teruggetrokken. De update is niet meer uit te voeren op dit moment en de Apple Watch-app op iOS geeft aan dat 3.1 de meest recente versie is van het watchOS. Mocht je hetzelfde bericht hebben ontvangen en werkt je Apple Watch nu niet meer, dan doe je er goed aan een harde reset uit te voeren. Lost dit het probleem niet op, dan dien je de smartwatch op te sturen naar de klantenservice van Apple, aangezien Apple Stores het probleem niet kunnen verhelpen.