Apple zou momenteel achter de schermen werken aan een prototype virtual reality-headset, die in de toekomst zou kunnen concurreren met Oculus Rift. Ook zou het bedrijf uit Cupertino werken aan experimentele augmented reality-projecten.

Gerucht: Apple werkt aan virtual en augmented reality-projecten

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over de augmented en virtual reality-plannen van Apple. Zo zou het bedrijf al maanden werken aan een virtual reality-headset die in de toekomst zou moeten concurreren met de Oculus Rift. Daarnaast zou de maker van de iPhone en de iPad wederom een bedrijf gespecialiseerd in augmented reality hebben opgekocht: FlyBy Media. Deze producent heeft in het verleden al nauw samengewerkt met Google. Eerder liet Tim Cook, de bestuursvoorzitter, al weten dat virtual reality zeker geen niche is.

De geruchten dat Apple 'iets wil doen' met virtual of augmented reality (dit zijn de verschillen) worden steeds hardnekkiger. Niet in de laatste plaats omdat er steeds meer informatie naar buiten komt over de aankopen die het bedrijf doet en de mensen die het binnenhaalt. Zo werd het bedrijf Metaio gekocht in mei vorig jaar, gespecialiseerd in augmented reality, en kwam later naar buiten dat PrimeSense in 2013 was opgekocht. Xbox-gamers kennen dat bedrijf wellicht beter als verantwoordelijke voor de Kinect-camera voor Xbox 360.